Medewerkers De Trans

Deze pagina is speciaal voor medewerkers van De Trans. De informatie die we hier delen heeft betrekking op onderwerpen die specifiek De Trans betreffen. De inhoud is mogelijk ook interessant voor anderen. 


Drankentabel

De meeste vloeistoffen hebben van  de consistentie IDDSI 0, de consistentie van bijvoorbeeld water, thee en koffie en frisdrank. Ook alcoholische dranken hebben consistentie IDDSI 0. Het steekt nauw om de diverse producten in te dikken. De wijze van indikken verschilt per merk en soort indikmiddel. Belangrijk om te vermelden: indikmiddels is een medisch hulpmiddel en mag alleen gebruikt worden op medisch advies. Bij De Trans gebruiken we de producten van Nutricia: Nutilis Powder of Nutilis Clear. We hebben een lijst van veelgebruikte dranken gemaakt en getest op dosering. Kijk hier naar de productentabel.


Pindakaas test

Pindakaas is voor veel cliënten van De Trans een favoriet voor op brood. Pindakaas is lekker! En voor mensen met eet- en slikproblemen soms ook heel lastig om te eten. Het kleeft en plakt vast aan tanden en gehemelte. 

Via Zorgboodschap kun je 3 soorten pindakaas bestellen. Welke pindakaas kun je dan het beste kiezen? Wij deden een test:


Graanontbijt - pap IDDSI 4 of 5

Graanontbijt Pap IDDSI 4
PDF – 483,4 KB 115 downloads
Graanontbijt Pap IDDSI 5
PDF – 463,0 KB 102 downloads
Rating: 0 sterren
0 stemmen