Broodbeleg

Wanneer je zonder slikproblemen door het leven gaat is de keuze reuze als het om broodbeleg gaat! Vrijwel elk soort broodbeleg heeft consistentie IDDSI 7, denk maar aan kaas of vleeswaren. Maar ook brood heeft vrijwel altijd consistentie IDDSI 7!

Als je rekening moet houden met de kauw- en slikmogelijkheden is het soms even goed zoeken en nadenken. We hebben wat tips en ideeën op een rijtje gezet. Hieronder vind je meerdere varianten van smeerbaar broodbeleg en waar je op moet letten.

Tip: ben je niet helemaal zeker of jouw broodbeleg wel de juiste consistentie heeft, check het dan in de IDDSI-dex, of doe zelf een passende test.

 

in ontwikkeling

product temperatuur
plakje kaas 8°C
plakje vleeswaren 8°C
pindakaas met stukjes pinda 20°C
hagelslag 20°C
product temperatuur
broodsalades 8°C
Sandwich spread 8°C
product temperatuur
20°C
20°C
20°C
product temperatuur
hummus 8°C